Περιγραφή Διαδρομής

Ο αγώνας ορίζεται σαν ορεινό τρέξιμο σε μονοπάτια. Η εκκίνηση του αγώνα του 2024 θα δοθεί 900m μετά την μπάρα ακολουθόντας τον χωματόδρομο. Η διαδρομή είναι κυκλική μήκους 6,1χλμ. Η αθροιστική ανάβαση είναι 480μ μοιρασμένη σε δύο ανηφόρες, όπως αντίστοιχα και η κατάβαση. Ο δρομέας καλείται να ανηφορίσει τα 480μ μέσα σε συνολική απόσταση δύο χιλιομέτρων (μέση κλήση 24%). Αντίστοιχα θα κατηφορίσει τα 480μ σε συνολική απόσταση 2,6 χιλιομέτρων (μέση κλίση 20%), ενώ υπάρχει ένα τμήμα δασικού δρόμου μήκους 1500 μέτρων συνολικά.

Το τερέν είναι τεχνικό και με μεγάλες κλήσεις. Υπάρχουν κάποια τμήματα της διαδρομής με πετρώδες έδαφος, αλλά είναι μικρό μέρος του συνόλου. Η διαδρομή είναι με πλήρη δασοκάλυψη σε όλο το μήκος της.

Με την εκκίνηση ο δρομέας μετά την εκκίνηση κινείται για 150 μέτρα σε επίπεδο δασικό χωματόδρομο. Στην συνέχεια εξέρχεται από τον χωματόδρομο προς τα αριστερά από αυτόν και εισέρχεται σε ανηφορικό μονοπάτι (ονομάζεται Ponstan) που μέσα σε 1.200μ απόστασης θα τον οδηγήσει 230μ ψηλότερα. Στο ανώτερο σημείο υπάρχει καταγραφή χρόνου και αρχίζει η κατάβαση σε τεχνικό μονοπάτι (ονομάζεται Κοκκινολαίμης). Μετά από απόσταση 1.300 μέτρων φτάνει σε χωματόδρομο όπου στρίβει αριστερά για να φτάσει πίσω στην εκκίνηση μετά από 1.100μ, που είναι ενδιάμεσο σημείο καταγραφής πριν αρχίσει η δεύτερη ανάβαση. Η ανάβαση που ακολουθεί είναι μήκους 900 μέτρων και υψομετρικής διαφοράς 230 μέτρων. Είναι πιο απότομη η κλήση από την πρώτη ανάβαση του Ponstan. Στο ψηλότερο σημείο περνάει πάλι από καταγραφή χρόνου και στην συνέχεια στρίβοντας δεξιά αυτή τη φορά, κατηφορίζει το Ponstan ακριβώς όπως το ανέβηκε στην αρχή του αγώνα. Έτσι οδηγείται στην ολοκλήρωση του κύκλου και αρχίζει ο επόμενος κύκλος όσο ο χρόνος το επιτρέπει.